Az 1000 parasta salaattia (Az ezer legjobb saláta) címet viselő szakácskönyv Roderick Dixon munkája. A könyvben szereplő papsapkagombás recept azonban már a fordító hibáját jelzi, az eredeti recept ugyanis kucsmagombát ír elő.
A papsapkagomba megfelelő előkészítés nélkül erősen mérgező, márpedig a könyvből hiányoztak az “ártalmatlanító” lépések, vagyis hogy a gombát kétszer fel kell főzni és le kell öblíteni. Mint kiderült azért, mert az eredeti recept szerint a krumplisaláta bizony kucsmagombával készül.
A finn kiadó a hiba észlelése után azonnal visszahívta a polcokról a szakácskönyv harmadik kiadását, és az interneten figyelmeztette a korábban megjelentetett példányok tulajdonosait. A könyv első, illetve második kiadása nagy példányszámban kelt el 2005-ben és 2008-ban.
Noha valóban mérgező, a papsapkagomba Finnországban kedvelt étel, de vásárláskor mindig figyelmeztetik a vevőket a megfelelő feldolgozásra.