Szórakozás

Bepityókázott papagájok hullottak a fákról

A részeg madarak támolyogtak az ágakon, és a másnaposság jellegzetes tüneteit mutatták.

Az észak-ausztrál város állatorvosai szerint régebben is láttak pityókás papagájokat, de ennyit, mint ezúttal, még soha. Madarak százai vesztették el koordinációs képességüket, kábák voltak, az állatmentők védett helyre vitték ezért őket. A részegségre utalt az is, hogy a másnaposság jellegzetes tüneteit produkálták.

Lisa Hansen, a Palmerston városában lévő állatkórház orvosa szerint egyértelmű jeleit mutatták az állatok annak, hogy berúgtak. “Támolyogtak az ágakon, és rendre elvétették a lépéseket, ezért leestek” – közölte az állatorvos. Hansen azt mondta, hogy járókelők, állatbarátok hozták be hozzájuk naponta, tömegében az úton heverő madarakat, amelyek emberi segítség nélkül elpusztulhattak volna.

A doktor szerint senki sem tudja, mi okozta ezt az állapotot. Elképzelhető, hogy ettek valamilyen növényt a madarak, de van olyan elmélet is, amely szerint egy rejtélyes vírus van a háttérben.

A kórházba vitt madarakat édes zabkásával és friss gyümölccsel etették, amelyek a papagájok esetében a másnaposság kiváló ellenszerei. “Ez olyan, mint amikor egy ember fagyit és kólát kap a részegség után. A madarak eszegetnek, de inkább üldögélnek, a többség pedig a ketrec aljára tett papír alá rejti a fejét, mintha ki akarnák zárni a világot, és ez is nagyon emberi” – közölte Lisa Hansen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik