Szórakozás

Emelték a készültséget a Felső-Tiszán

Két tiszai árvízvédelmi szakaszon másodfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget.

Két tiszai árvízvédelmi szakaszon másodfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság – közölte a szervezet vezetője.

A Tisza szombat hajnalban Vásárosnaménynál tetőzött, felette apad, alatta még árad. A védvonalakon Szabolcsveresmartig másodfokú, Vásárosnaményig elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben – mondta Bodnár Gáspár.

Bodnár Gáspár elmondta: pénteken a Lónyay-főcsatorna alsó szakaszán másodfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget, mivel a főcsatorna vízszintje lassan, de folyamatosan emelkedik, teljes hosszában ez a készültség van érvényben. Hozzátette: a szervezet 224 kilométer hosszú védvonalon másod-, 233 kilométer hosszban pedig elsőfokú árvízvédelmi készültséget tart fenn.

A nyíregyházi vízügyi szervezet vezetője beszámolt arról is, hogy nincs jelentős változás a belvízi helyzetben, továbbra is csaknem 22 ezer hektár van elöntve. Hét belvízvédelmi szakaszon másod-, egy szakaszon pedig elsőfokú belvízvédelmi készültség van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik