Szórakozás

Távozik Alföldi a Nemzeti Színház éléről?

Meneszthetik Alföldi Róbert főigazgatót, akinek elképzelhető, hogy a jövő évadban „felajánlják a lemondás lehetőségét".

Alföldi mandátuma ugyan csak 2013. júliusában jár le, a Blikk mégis úgy tudja, a direktor előbb távozhat a Nemzeti Színház éléről.

A lap azt írja, már konkrét nevek is felmerültek a helyére, többen Rudolf Pétert, az Új Színház művészét, Vidnyánszky Attilát, a debreceni Csokonay Színház igazgatóját és Huszti Péter Kossuth-díjas színész-rendezőt, a Madách Kamara egykori vezetőjét tartják esélyes jelöltnek.

Az esetleges menesztésének köze lehet ahhoz is, hogy a Fidesz hatalomra kerülésével megváltozik a politikai hangulat. Az Alföldi-éra alatt bemutatott darabok jó részének szabadossága sok emberben visszatetszést keltett.

Talán utolsó csepp lehet a pohárban a színház aulájában látható „Nobody knows that I am Gay”, vagyis „Senki sem tudja, hogy meleg vagyok” feliratú plakátok lehettek, amelyek között egy kereszt lapul, bizarr összefüggést állítva a kereszténység és a melegség fogalma között.

“Semmi gyalázkodó, erkölcstelen vagy pornográf része nincs a kiállításnak” – mondta Alföldi az ATV-nek, miután számtalan támadás érte a dekoráció miatt.

A Blikk megkereste Csomós Miklóst, a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottságának alelnökét, ám ő nem tud arról, hogy Alföldi menesztését tervezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik