Szórakozás

Brahiból jelentkezett Dopeman az Eurovízióra – “A politika mindenbe beleszól”

Dopeman (Dopeman)
Dopeman (Dopeman)

Poitikai vagy szakmai okokból nem választották be Dopeman dalát az Eurovíziós Dalfesztiválra? Az alternatív köztársasági elnök és az MTVA egymásnak feszült. A rapper a Hír24-nek fejtette ki álláspontját.

Mint már megírtuk, január 10-én  nyilvánosságra hozták azt a harminc dalt, amely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál február 2-án, az M1-en induló magyar előválogató show-jában. Korábban arról is beszámoltunk, hogy idén Dopeman is szeretett volna részt venni a dalversenyen.

“A Kell a nő című dallal fogok jelentkezni a versenyre. Ez egy kifejezetten olyan szám, amivel akár nyerni is lehetne. Dallamos, a mai igényeknek megfelelő zene. Egy igaz történeten alapuló történet, amely arról szól, hogy hogyan lettem egyedülálló férfi” – nyilatkozta a Hír24-nek akkoriban.

A rapper tegnap facebookján reagálta le, hogy dalát nem választották be a legjobb harminc közé, emígyen:
“Na, kiderült, hogy melyik az a harminc dal, ami bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál 2013 elődöntőjébe. Természetesen a DopeMan nóta nincsen közte. A bejutottak névsorán végighaladva, akikkel egyébként semmi bajom, csak egyet kérek, szakmai kritériumokra ne hivatkozzanak” – írta.

(Fotó: Neményi Márton)

Az alternatív köztársasági elnök a Hír24 kérdésére a következőkkel egészítette ki Facebook-bejegyzését:
“Számítottam rá, hogy nem jutok be. Az egészet csak brahiból csináltam, mert tudtam, hogy nem merik beengedni a dalom az első harminc közé. A zsűri összes tagja pontosan tudja, hogy hol állok a magyar zenei palettán és, hogy milyen alkotói minőséget képviselek. Ez azonban nem volt elég, mert a politika mindenbe beleszól. Ez a döntés ismét rávilágított arra, hogy felsőbb hatalmak karmesterei irányítanak itt mindent” – mondta Dopeman, aki ennek ellenére nem csügged, és sok sikert kíván a versenyben maradtaknak.

“A döntést szakmai alapokon hozta meg az öt fős zsűri, akik nem először zsűriznek az Eurovíziós Dalfesztiválban és akik pontosan tisztában vannak a nemzetközi elvárásokkal. Jó szakmai döntést hoztak, akármit is akar sugallni Dopeman”-, szögezte le a life.hu-nak, Lencsó Rita, az MTVA sajtóirodájának vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik