Szórakozás

Leállt Norbi légzése! A túlélés nem biztos?

Schobert Norbert (schobert norbert, )
Schobert Norbert (schobert norbert, )

Schobert Norbi rajongói már-már úgy érezhetik, mintha ott ülének hetek óta a fitneszguru ágya mellett. Az update-életmód atyja ugyanis szinte napról napra részetesen beszámol a szervezetében történő változásokról.

Bár Schobert Norbi eleinte nem verte nagydobra, hogy újra meg kellett operálni, legutóbbi postjában mazochisztikusan idézi fel a műtőasztalon történteket és az azt követő embert próbáló időszakot.

“Három hete vagyok bent. Egyedül. Lázzal indult, egésznapi infúzióval folytatódott, majd kiderült, hogy endocarditis. Egy baktérium felfalta a bal-, jobb kamrám egy részét, a szívgyököt, aortán lyukat csinált és órák választottak el a haláltól, de a hatórás műtéten, ahol egy tenyérnyi részt vágtak ki a szívemből és orvosi hálóval pótolták, ott is kb. 50% esély volt még az életre. Órákat állt a szívem és a tüdőm” – olvasható Norbi Facebook-oldalán. A fitneszguru hozzátette, Rékával már a holtteste sorsáról beszélgettek.


“Utána 1-2 helyett 8 nap intenzív. Csövek a karban, nyakban, hasban, szívben. Ágytál, katéter. Az ébredési napon nem tudtak levenni a gépről, mert 5x állt le a légzésem. Szép volt. Sok szépet láttam, kár, hogy nem ott jártam akkor. Nem tudták lesz-e még műtét, ha nem sikerült a fertőzött részek eltávolítása, akkor igen, sőt a szívemtől is meg kell válljak, ha túlélem. Sírva könyörögtem orvosomnak, hogy engedjen haza, jogom megtagadni és méltón elaluldni othon. Nem lehet! Zokogtam, hogy ne vegyék ki a szívem, mert ezzel voltak gyerekkori álmaim, ezzel szerettem bele Rékába, ez dobbant amikor megfogtam először a gyerekeim. Ekkor jött a sokadik morfin és kuss” – folytatja részletesen kálváriáját Norbi, mintha tesztelné olvasóit a testében zajló folyamatokkal.

“Napról napra jobban vagyok, jobb laborok, változatlan ultrahang és 5 napja járni is tudok, meg önállóan mosakodni. Most talán kapok szenteste 4 óra kimenőt, de januárig nem biztos, hogy elengednek és addig a túlélés sem biztos” – folytatja postját Norbi, amelyet néhány óra alatt közel tízezren lájkoltak és kétezren kommenteltek.

Az update életmód követői egyemberként szorítanak Norbinak, hogy mielőbb felépüljön, persze, vannak, akik azért megjegyzik, jobb lett volna, ha Norbi egészségi állapota nem kap ekkora publicitást, hiszen nem biztos, hogy a nagyközönség a részletekbe menőkig kíváncsi rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik