Szórakozás

Stohl örül, hogy Pali bácsi jól van, de nem fizet

A színész és ügyvédje irreálisnak tartják a 12 millió forintot, annak viszont örülnek, hogy az idős férfi állapota javult.

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyik napilapnak a birtokába jutott felvételeken a Stohl-baleset legsúlyosabb áldozata, az elvileg maradandó sérülést szenvedett Kaincz Pál a kertjében dolgozik, és egy létrára is felmászik.

A 78 éves férfit nyílt combcsonttöréssel szállították kórházba a tavaly májusi baleset után. Az elsőfokú ítélet szerint Pali bácsi 15 százalékos mozgásszervi képességcsökkenést szenvedett.

A TV2 által megkérdezett független igazságügyi szakértő szerint a most napvilágot látott felvételek alapján nem lehet következtetéseket levonni az idős férfi állapotáról, ehhez pontos orvosszakértői vizsgálat szükséges.

Stohl András és ügyvédje is látták a videót. Dr. Ruttner György úgy fogalmazott, örülnek neki, hogy Pali bácsi állapota javult, de különösebb jelentőséget nem tulajdonítanak a felvételnek, hiszen a döntő szót a szakértői vélemények alapján mondja majd ki a bíróság.

Kaincz Pál ügyvédje szerint a bíróság nem fogja figyelembe venni az engedély nélkül készült felvételeket. Szerinte a maradandó fogyatékosság nem egyenlő a magatehetetlenséggel. (Gondoljunk csak a hegymászó Erőss Zsolt esetére, akinek az egyik lábát amputálni kellett egy baleset miatt, ő azonban a mai napig hegyre mászik, mégis maradandó egészségkárosodása és munkaképesség-csökkenése van.)

Kaincz Pál egyébként csütörtökön bejelentette, nem tart igényt a letétbe helyezett egymillióra. Magának tíz-, lányának kétmillió forintos kártérítést kér. A színész ügyvédje viszont azt mondja: Stohl semmiképpen nem fizeti ki az idős férfinak a kért összeget, ugyanis szerintük irreális a követelés, ráadásul nincs ennyi pénze a műsorvezetőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik