Szórakozás

Milliók helyett kétezret kapnak Győzikéék

A Romantic zenekar körüli jogdíjbalhé mára megoldódni látszik.

Az együttes egykori tagja, Jónás Andrea, aki jogtalanul kapott jogdíjrészesedést a „Vágyom Rád” című slágerből, szerdán este jelentkezett az Aktív szerkesztőségében, hogy szeretné tisztázni a vádakat, és a jogtalan jogdíjjal is szívesen elszámolna.

Jónás Andrea 2000-ig volt tagja a Romantic együttesnek, így a „Vágyom Rád” című számot már Völgyi Zsuzsi és Kunovics Katinka vitte sikerre Győzike oldalán. A jogvédőnél azonban Andrea neve is szerepelt a dalhoz tartozó jogdíjak utalási listáján.

„Történt egy adminisztrációs hiba tudtomon kívül, amiről én nem tudtam, és abban a pillanatban, hogy én megtudtam innen-onnan, amonnan, a sajtóból, a televízióból, elég kemény vádak közepette, akkor természetesen rögtön bemegyek egy irodába és egy perc alatt elintézem ezt a dolgot” – mondta az egykori romanticos az Aktívnak.

Ruttner György, a zenekar jogi képviselője a Mokka egyik korábbi adásában elmondta, hogy vizsgálatot kért a jogvédő irodától, mivel ez az adminisztrációs hiba körülbelül kétmillió forinttal rövidítette meg a Romantic tagjait.

Jónás Andrea szerint viszont lényegesen kisebb összegről van szó, milliók helyett fejenként kétezer forintot utalt vissza egykori társainak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik