ufo
Szórakozás

Megoldódott a magyar UFO-rejtély

Amit a szemtanúk múlt szombaton láttak, az nem azonosítatlan repülő tárgy, még csak nem is egy idegen civilizáció műve volt.

A Független Hírügynökség kedden számolt be arról, hogy egyre több helyről érkeznek fotók, videó- és mobiltelefonnal készült felvételek arról a különös jelenségről, amely múlt szombaton tűnt fel az égbolton kora este több településen. Békéscsabán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon, Debrecenben, Dunaújvárosban és Budapesten is több szemtanú látta a két furcsa, fényes pontot, amelyek párhuzamosan mozogtak egymás mellett, majd alacsonyabbra ereszkedtek, megálltak, végül elhalványult a fényük.

A Magyar Űrkutatási Iroda vezetője is látta a különlegességet, ám “előre megfontolt szándékkal” kereste a látványt az égbolton. Both Előd a Független Hírügynökségnek elmondta: szó sincs ufóról. A tárgy nem azonosítatlan, de valóban repült. Amit a szemtanúk láttak, az a Nemzetközi Űrállomás, amely rendszeresen átrepül Magyarország felett. Ha a fényviszonyok megfelelőek, vagyis az űrállomás nem a Föld árnyékában van, hanem a nap megvilágítja, akkor tiszta időben szép fényesen látszik az égbolton. A múlt szombati átvonulás különlegeségét az adta, hogy az ISS Nemzetközi Űrállomás éppen összekapcsolódni készült a Discovery amerikai űrrepülőgéppel, ráadásul az űrhajózás történetében utoljára. Emiatt Magyarországról nézve két fényes, mozgó pontot lehetett látni. Both Előd maga is látta a jelenséget, amelyről azt mondta: nagyon szép volt, nagyon látványos, és nagyon ritkán fordul elő, hogy az űrállomás közelében éppen ott van mellette egy vele éppen összekapcsolódni készülő, másik űreszköz is.

Ezen a linken lehet követni az űrállomás útját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik