Szórakozás

George Clooney maláriás lett Szudánban

A színész legutóbbi afrikai útja alatt, január elején kapta el a potenciálisan halálos betegséget.

Clooney állapota mára rendeződött, a betegségről Piers Morgan talkshow-jában beszélt a CNN-en – Morgan pedig az adás felvétele után a következőket írta Twitter-oldalán: „George Clooney maláriás lett legutóbbi szudáni útja alatt. Gyógyszerekkel kezelik, de nem érzi valami fényesen magát.”

A színész a szudáni népszavazás miatt utazott a térségbe – Clooney ugyanis komolyan tart attól, hogy a referendum hatására kiújulhat az erőszak a szétszakadni készülő országban. A Google és Clooney szervezete, a Not On Our Watch az északi-déli határzóna fokozott felügyeletét igyekeznek elérni, bízva abban, hogy a fokozott nyilvánosság elrettentő erővel fog hatni, és megakadályozhatja az erőszakhullámot.

Clooney már másodjára kapta el a betegséget – a CNN-en azzal viccelődött, szerinte mindkét eset mögött a szudáni elnök áll. Kicsivel a Twitter-üzenet után a színész sajtóképviselői hivatalosan is megerősítették a hírt, miszerint Clooney mára teljesen felgyógyult a betegségből. Azt is hozzátették, a sztár példája jól mutatja, hogy megfelelő gyógyszeres kezeléssel a malária nem jelent halálos ítéletet – ennek ellenére évente százezrek veszítik életüket a betegség miatt az afrikai kontinensen.

AJÁNLOTT LINKEK:

George Clooney a maláriával küzd – angolul (Daily Mail Online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik