Szórakozás

Hullaszobrot csináltatna Gábor Zsazsa testéből a férje

Plasztináltatná, vagyis műanyaggal preparáltatná halála után a magyar származású, súlyos beteg hollywoodi színésznő testét német férje.

Fredric von Anhalt szerint 93 éves felesége mindig is arról álmodott, hogy szépsége halhatatlan lesz – írta a Bild című lap csütörtökön.

“Szeretném, ha Gábor Zsazsa testét plasztinálnák” – mondta von Anhalt, aki szerint a preparálási eljárás kitalálójának, Gunther von Hagensnek kellene elvégezni a műveletet. A német anatómus 1977-ben fejlesztette ki tartósítási technikáját, amely során eltávolítja a szövetekből a folyadékot és a zsírt, ezek helyére pedig műanyagot tölt. A preparátumaiból több mint egy évtizede rendeznek egyszerre felháborodást, és csodálatot kiváltó kiállításokat világszerte. Hagensnek – aki csak ínakból és izmokból álló testeket szépnek tartja – rengetegen ajánlják fel magukat haláluk utáni preparálásra.

Gábor Zsazsát az elmúlt hónapokban többször is kórházba szállították. Legutóbb a hét elején, amikor férje eszméletlenül talált rá otthonukban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik