Szórakozás

Ismét kórházban Gábor Zsazsa

A színésznő állapota stabilizálódott, néhány napig megfigyelés alatt tartják.

Gábor Zsazsát helyi idő szerint tegnap vitték kórházba. Férje Frederic von Anhalt riasztotta a mentőket. Állapota azóta stabilizálódott – mondta a magyar származású hollywoodi híresség szóvivője. A 93 éves színésznő a hónap közepén már kórházban volt, de hazaengedték.

Az orvosok akkor egy májműtétet is javasoltak, de a művésznő arra nem vállalkozott. Gábor Zsazsa – akinek előzőleg feladták az utolsó kenetet – akkor azt mondta, élete hátralévő részét otthonában akarja eltölteni.

Az egykori sztárt ezt megelőzően július 17-én szállították a Los Angeles nyugati részén fekvő Ronald Reagan egyetemi klinikára, miután tévénézés közben kizuhant az ágyából, és eltörte a csípőjét. Nem sokkal később sikeres csípőprotézis-műtétet hajtottak végre, de állapota leromlott. Kiderült, az eséskor agyrázkódást szenvedett, a műtét közben szélütést is kaphatott.

Gábor Zsazsa az 50-es, 60-as évek sztárja volt. Színésznőként lett ismert az Egyesült Államokban; sok televíziós szerepe volt, és tucatnyi mozifilmben, például az 1952-es Moulin Rouge-ban és Orson Welles klasszikussá vált 1958-as filmjében, A gonosz érintése című drámában is játszott.

Később a társasági élet híres alakja lett, főleg azért, mert kilencszer házasodott. Férje volt Conrad Hilton szállodamágnás és az Oscar-díjas George Sanders színész is. Jelenlegi férjéhez, Frederic von Anhalthoz 1986-ban ment hozzá. 2002-ben súlyos autóbaleset érte, tolószékbe kényszerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik