Pályán kívül

Usain Bolt kikérte magának a doppingvizsgálatot

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Usain Bolt az ausztrál Central Coast Mariners csapatában két gólt is szerzett kezdőként pénteken egy felkészülési mérkőzésen.

Bolt először volt kezdő, és egyből két gólt lőtt
Ha ez nem indítja be a focikarrierjét, akkor semmi!

A nyolcszoros olimpiai bajnok sprintert azonban a meccs után rögtön megkereste az ausztrál doppingellenes ügynökség (Asada), hogy adjon mintát ellenőrzésre. Bolt ezen teljesen kiakadt, mivel egyelőre próbajátékos az ausztrál csapatnál, nemtetszésének pedig hangot is adott Instagram-oldalán.

Srácok, már befejeztem az atlétikai pályafutásom, szeretnék focista lenne, erre ezt nézzétek. Mintát kellene adnom már ma? Hiszen még nem is lett belőlem profi futballista. Ez most komoly?! Megkérdeztem az engem felkereső hölgyet, miért kell átesnem egy ilyen vizsgálaton, ha még nem is szerződtettek? Azt felelte, elit atléta vagyok, ezért kötelező.

– puffogott a korábbi sprinter a közösségi oldalán.

Usain Bolt kikérte magának a doppingvizsgálatot 1

Azóta megbékélt helyzetével a 32 éves jamaikai, mert levette a hétfőn feltöltött posztot, ám a BBC így is elcsípte a rövid ideig élő bejegyzését.

A vizelet- és vérvizsgálatot egyébként az Ausztrál Labdarúgó-szövetség rendelte el, ugyanis hiába számít próbajátékosnak Bolt, mivel klubja regisztrálta a szövetségnél, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá is, mint egy igazolt futballistára. A jamaikai csatár próbajátéka egyébként hétvégéig tart, vasárnap pedig el is kezdődik a bajnokság, így hamar eldől majd Usain Bolt sorsa is.

Nyitókép: ccmariners.com.au

Ajánlott videó

Olvasói sztorik