Pályán kívül

Két edzés közt kötényben árusít az Eb-bronzérmes kapusunk

Baksa-Laszlo(210x140)(1).jpg (baksa lászló, )
Baksa-Laszlo(210x140)(1).jpg (baksa lászló, )

A Berlini Spandau 04 csapatában öt éve vízilabdázó Baksa László nemcsak a medencében kiváló, hanem a pult mögött is. A Szeged Beton korábbi játékosa ugyanis egy Borsó nevű delikáteszt üzemelteti Németországban, ahol autentikus magyar ételeket lehet kapni.

Olyan nevet kerestünk, amit a németek is ki tudnak mondani, a magyarok számára pedig jópofa és megjegyezhető. Aztán meghívott a magyar nagykövetség egy fesztiválra, ahol volt mangalicás, mézes, sajtos, boros, pálinkás stand, és az emberek imádták. Egy gyerekkori barátommal belevágtunk a vállalkozásba. Nem egyszerű betörni egy olyan piacra, amely tele van olasz és francia boltokkal, török zöldségessel, de hála istennek maradtak, akik még hisznek a tepertőben és a szalonnában

– idézi a Bors a 31 éves pólóst, aki Berlinben hiányolta a magyar termékeket.

Jogosan merül fel a kérdés, hogyan fér bele egy vállalkozás a profi sportba?

Necces… Van úgy, hogy heti kilenc vizes edzésünk és négy kondink van, vasárnap pedig bajnoki. Fáradt vagyok, de ahogy öregszem, úgy bírom egyre kevesebb alvással. Sok függ a meccsektől, de egy átlagos napon háromnegyed nyolcra megyek edzésre, fél tízkor vége, tízkor már nyitom a boltot. Délután háromig ott vagyok, aztán fél hattól fél kilencig újabb edzés.

 

Kiemelt fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik