Pályán kívül

Élete végéig tolószékben marad az újpesti legenda

Schumann Péter, az Újpest háromszoros bajnok egykori futballistájának érszűkület miatt mindkét lábát amputálni kellett. Noha négy éve ápolják, abban reménykedett, hogy egyszer újra felállhat. Mint kiderült, erre elveszítette minden reményét.

A jobb lábam amputációja nem sikerült jól, kiderült, a csonkra nem lehet művégtagot illeszteni. Az orvosom hozzátette, nem javasolja, hogy csak a ballal próbáljak mankózva vagy járókerettel közlekedni, annak nincs értelme. Marad a tolószék. Borzalmasan nehéz ezt feldolgozni.

– idézi a Blikk az egykori labdarúgót.

Ennek ellenére nem hagyja el magát, mindennap súlyzózik. Arra ugyan nincs esélye, hogy hazatérjen, mert állandó segítségre szorul, de nem titkolt célja, hogy szociális otthonba kerüljön a kórház helyett. Emellett még egy álma van: újra kijutni a Megyeri útra egy meccsre.

Néhány száz méterre van a kórház, ha nyitva az ablak, hallom a meccsek zaját. Biztosan fáj majd a szívem, ha kivisznek majd az Újpest bajnokijára, s látom a futballozó srácokat, de kibírom. Addig sem a kórházban leszek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik