Pályán kívül

Szívrohamot kapott a volán mögött az ausztrálok Ironman-bajnoka

Dean Mercer korábbi ausztrál Ironman-győztes szívrohamot kapott az autójában és elhunyt. A 47 éves férfit megpróbálták újraéleszteni, miközben a kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. Mercert a lakásától nem messze találták meg, miután a kerítésbe szaladt autójával vélhetően a rohamot követően.

Mély fájdalommal és bánattal a szívünben tudatjuk, hogy szeretett Deanünk, aki szerető férj és négy gyermekünk – Brayden (13), Rory (11), Lachlan (9) és Joshua (6) – elkötelezett apja volt a mai nap során elhunyt. Dean Fantasztikus férj volt, akit semmi sem tett boldogabbá, mint az, hogy megoszthassa az életörömét a gyermekeivel.

– olvasható a Mercer-család közleményében, amelyben a halálhírt tudatták a világgal.

Mercer karrierje során több Ironman versenyt is megnyert, ezen kívül életmentő szörfössé is vált. Felesége, Reen Corbett és testvére Darren Mercer is egykori Ironman-bajnokok.

Greg Hunt, Ausztrália sport- és egészségügyi minisztere Twitteren úgy fogalmazott, Dean Mercer a vízparton és azon kívül is legenda volt és hatalmas szerepe volt az szörfös életmentés fejlődésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik