Sport

Elnyűhetetlen a magyar ironman, megint nyert

Szőnyi Ferenc rendszeresen indul extrém távú futó-, kerékpár- és triatlonversenyeken, méghozzá rendre kiváló eredményekkel. Péntek este a svájci Swissultrát nyete meg. A buchsi verseny 38 kilométer úszásból, 1800 kilométer kerékpározásból és 422 kilométer futásból állt, a magyar versenyző 215 óra, 17 perc, 45 másodperc alatt teljesítette a feladatot, ezzel ő lett az első hyelezett a 16 fős mezőnyből.

Szőnyi 18 órán keresztül úszott egy medencében, ahonnan ötödikként szállt ki, majd ezután kezdte meg a 200 körös kerékpárpályát. A triatlonistának az úszás a leggyengébb száma, de kerékpárban be tudta hozni a lemaradását. Két versenyszám után második helyen állt, amikor már “csak” a futás volt hátra. A 340 körös futásban végig jóval gyorsabb volt ellenfeleinél, a végére már 10-12 körös előnnyel ért célba.

A Swissultrát egyébként viharos idő és heves esőzés jellemezte, ezért többször meg kellett szakítani a versenyt. Szőnyi 53 évesen teljesítette a tízszeres triatlon versenyt – éppen a születésnapján ért célba pénteken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik