Pályán kívül

Deutsch Tamás lemondott a MOB alelnöki tisztségéről

24.hu
24.hu

2016. 12. 16. 17:01

Korábban a témában:

Lemondott a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki tisztségéről Deutsch Tamás. Az MTK elnöke lemondó levelét eljuttatta pénteken Borkai Zsolt MOB-elnöknek és a Nemzeti Sportnak is. A levelet az alábbiakban tartalmi változtatás nélkül tesszük közzé.

Borkai Zsolt úr részére,
elnök, Magyar Olimpiai Bizottság

Tisztelt Elnök Úr!

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) feladatai és működése 2012-ben alapjaiban változott meg. A sporttörvény akkori módosításának értelmében a MOB egységes sport-köztestületté vált, és felelős lett a teljes magyar sport szakmai irányításáért.

A MOB az új helyzetéből fakadóan ellátta a fogyatékosok sportjával kapcsolatos szakmai feladatokat is, a törvénymódosítás alapján létrejött a MOB fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozata. A tagozat tagjai, megtisztelő módon, engem választottak a tagozat elnökévé. Ezen megbízatásom alapján a MOB közgyűlésének küldöttei a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökévé választottak, bizalmukat ezúton is köszönöm!

A sporttörvény 2016. novemberi módosítása megváltoztatta a sportirányítás szervezetrendszerét. A fogyatékosok sportjával kapcsolatos szakmai feladatok ellátásáért immár a köztestületté alakuló Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) a felelős. Az MPB – a köztestületté történő átalakulást is megszavazó – közgyűlése 2016. december 12-én a szervezet alelnökévé választott, ezt a bizalmat is köszönöm!

Ezen törvényi változások következtében a fogyatékosok sportját érintő feladatok ellátásával kapcsolatos munkám a Magyar Olimpiai Bizottságban befejeződött, ezért a mai nappal MOB alelnöki tisztségemről lemondok.

A sporttörvény módosítása lehetőséget teremt a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységének megújítására. A MOB alapszabály-módosításának az elmúlt napokban elkészült tervezete sajnos nem felel meg sem a sportolók, sem a sportszövetségek, sem pedig a sport iránt érdeklődők elvárásainak. Meggyőződésem szerint a MOB működésének megújítását kívánó állami sportirányítás elvárásai sem tükröződnek az alapszabály-tervezetben. A MOB tagjaként a jövőben a sportolókkal, az edzőkkel, sportszakemberekkel és sportvezető kollégáimmal együtt kész vagyok mindent megtenni a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységének megújítása érdekében.

Sportbaráti üdvözlettel,

Deutsch Tamás.”

Borkai Zsolt MOB-elnök így reagált:

Természetesen tudomásul vettem Deutsch Tamás lemondását, akinek a 2017. január elsején hatályba lépő új sporttörvény MOB-ot érintő módosításai értelmében amúgy is megszűnt volna a MOB-tagsága és egyben MOB-alelnöki pozíciója is. Ez az a tény, ami miatt kifogásolja az új alapszabály-tervezetet. Januártól tehát a Magyar Olimpiai Bizottság Deutsch Tamás munkájával amúgy sem számolt. Mivel a Magyar Paralimpiai Bizottság a jövőben önálló köztestületként működik majd, így ott is sok tennivaló lesz, ezért az MPB tagjaként és alelnökeként is jó munkát és sok sikert kívánok neki, a MOB-ban végzett eddigi tevékenységét és munkáját nagyon köszönöm

– olvasható a MOB közleményében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.