Pályán kívül

Meghalt Dr. Fenyvesi Csaba

A háromszoros olimpiai bajnok párbajtőrvívó rövid lefolyású, súlyos betegségben, 72 éves korában hunyt el.

Rövid lefolyású, súlyos betegségben 72 éves korában elhunyt Dr. Fenyvesi Csaba háromszoros olimpiai bajnok párbajtőrvívó.

A halálhírről a családja tájékoztatta az MTI-t kedden.
Fenyvesi Csabáról szeptemberben derült ki, hogy rákos, de állapota akkor már olyan súlyos volt, hogy nem tudtak rajta segíteni.

MTI
Mexikóban aranyérmet szerző párbajtőrcsapat: B. Nagy Pál, Schmitt Pál, Kulcsár Győző, Fenyvesi Csaba, Nemere Zoltán Fotó: mob.hu

Az 1968-as mexikóvárosi olimpián még “csak” a csapatot segítette a győzelemhez, de négy évvel később Münchenben már duplázott. Tiszteletet parancsoló pályafutását a világbajnokságokon nyert három arany (csapat:1970, 1971, 1978)-, két ezüst (csapat: 1969, 1973)- és három bronzérem is fémjelzi (egyéni: 1970; csapat: 1967, 1975).

Fenyvesi már sportpályafutása alatt orvosi diplomát szerzett, majd sebész szakorvosi vizsgát tett. A MÁV Kórházban dolgozott rákkutató sebész szakorvosként és klinikai adjunktusként. Később az amerikai Egyesült Virginia Rákkutató Intézet vendégkutatója volt. Jelentős eredményeket ért el a daganatsebészetben.

Fenyvesi Csaba 1972-ben az év magyar vívójának választották, 1995-ben MOB Olimpiai aranygyűrűt kapott, 2011-ben Papp László Budapest-Sportdíjban részesült, tavaly pedig MOB Érdemérmet vehetett át. Szeptemberben derült ki, hogy rákos, de állapota akkor már olyan súlyos volt, hogy nem tudtak rajta segíteni. Egyike volt a Halhatatlan Magyar Sportolóknak.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik