Pályán kívül

Váratlan adomány érkezett Marian Cozma édesapjának

petre cozma (petre cozma)
petre cozma (petre cozma)

A 2009-ben meggyilkolt veszprémi kézilabdázó családja kapja meg azt az összeget, amit Karancsi Tibor veszprémi képviselőjelölt januári kampánynyitójára szántak a szociáldemokraták.

Hétfőn számoltunk be róla: felgyútaná magát a magyar konzulátus előtt Petre Cozma, mert bár korábban zárolta a bíróság fia, Marian Cozma meggyilkolása kapcsán elítélt három férfi vagyonát, a sportoló családja mostanáig egy fillért sem látott a megítélt 211 milliós kártérítésből.

Petre Cozma végső elkeseredésében fordult a román és a magyar sajtóhoz, és úgy látszik, már van is visszhangja szavának. A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja úgy döntött, hogy Karancsi Tibor veszprémi képviselőjelölt januári kampánynyitóját lemondják és az erre szánt forrásokat átadják az édesapa számára.

Schmuck Andor elmondta: „A kampánynak valódi értékekről, társadalmi együttérzésről és a rászorulók támogatásáról is szólnia kell. A szociáldemokraták politikai tisztessége, a hiteles baloldaliság a cselekedetekben mutatkozik meg.” 

Marian Cozmát 2009 február 8-án, a veszprémi Patrióta bár előtt szúrták szíven, míg két másik csapattársát, Ivan Pesicet valamint Zarko Sesumot pedig életveszélyesen megsebesítették.

A két feltételezett gyilkos külföldre szökött, őket az osztrák rendőrség fogta el, majd a két évig húzódó tárgyalások után a bíróság életfogytig tartó fegyházra ítélte Raffael Sándort és Németh Győzőt, Sztojka Iván pedig húszévi fegyházbüntetést kapott. 2012-ben jelentős mértékben csökkentették a büntetési tételt: Raffael és Németh büntetését 18 évre, Sztojkáét 8 évre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik