Belföld

Az olajbotrány kirobbantója is indul Veszprémben

A szociáldemokraták Karancsi Tibort indítják, kérik a többi ellenzéki párt támogatását is.

Karancsi Tibor volt rendőrt, az „olajbotrány kirobbantóját” támogatják a szociáldemokraták a veszprémi időközi választáson, a jelöltet Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke mutatta be szombaton Budapesten.

Schmuck Andor szerint a veszprémi választás tétje nem a kétharmad, hanem az, hogy lehet-e egy időközi országgyűlési választáson nem napi aktuálpolitikai kérdésben dönteni, hanem eszmék mellett állást foglalni, azaz lehet-e a korrupció ellen küzdeni egyetlen x-szel. Hozzátette: szerinte ez lehetséges.

Karancsi Tibor azt mondta: a veszprémi lakosok is ismerik közel két évtizedes korrupció elleni munkásságát, erre tette fel az életét, és bízik abban, hogy független jelöltként, a szociáldemokraták támogatásával indulva az időközi választáson a veszprémi lakosok támogatni fogják a tisztesség iránti küzdelmét. Azt ígérte: amennyiben bejut a parlamentbe, minden lehetséges eszközzel és módon ezt az értékrendet fogja képviselni.


Karancsi Tibor. Fotó: MTI / Illyés Tibor

Schmuck Andor azt mondta: a jelölt kiválasztásánál szempont volt, hogy munkásságával, életútjával hitelesíteni tudja a szociáldemokratáknak azt a szándékát, hogy az emberek ismét bízzanak a politikában, higgyenek abban, hogy az tud tisztességes lenni. Hozzátette: Karancsi Tibort eddigi munkássága, politikai hozzáállása, emberi tisztessége alkalmassá teszi arra, hogy méltón képviselje a baloldali értékeket, illetve hitelesen képviselje azt, hogy lehet és kell is tenni a korrupció ellen. Hangsúlyozta: nincs jobb- és baloldali korrupció, sem szegénység, sem munkanélküliség, ezek ugyanis ügyek, amelyek ellen tenni kell. Pártja számára a politikai pártok ellenfelek, de nem ők az ellenség, hanem a kiszolgáltatottság, a munkanélküliség, a korrupció, a kilátástalanság, ami ellen küzdeni kell.

Bejelentette azt is: szombaton levélben fordult a demokratikus ellenzék pártjainak elnökeihez és arra kérte őket, hogy támogassák Karancsi Tibor független jelöltet. Hozzátette: bár azt gondolja, kiváló jelöltek vannak a veszprémi időközi választáson – utalva Kész Zoltánra -, “de azért nézzük meg, hogy az ellenzéki pártok egy része által támogatott jelölt, aki a Fidesznek tagja volt (…) politikai tevékenysége – bármennyire kiváló ember – egy tüntetés megszervezéséből állt”. Schmuck Andor azt mondta: Karancsi Tibor valós alternatíva, ezért arra kérte a pártelnököket, gondolkodjanak el azon, hogy van-e értelme ennyi jelöltet egymással szemben indítani, nem lenne-e jobb, ha azt üzennék a politikai pártok, hogy valóban egységesen kívánnak fellépni a korrupció ellen és ehhez az ő jelöltjük a hiteles.

Úgy vélte: ahogy Sopron a hűség városává vált, úgy Veszprém a bátorság városa lehet azáltal, hogy bátran kiáll a pártpolitikai érdekek felett álló módon a korrupció ellen.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.