Belföld

Új alelnököket kapott Schmuck

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja az elnököt nem cserélte le.

A budapesti tisztújító kongresszus két új alelnöknek, Asztalos Lajosnak és Kósa Sándornak szavazott bizalmat. A párt az MTI-vel tudatta, hogy Schmuck Andor a kongresszuson azt hangsúlyozta, ha a baloldal politikai szereplőivel az érték- és programalapú együttműködés nem valósítható meg, a Szociáldemokraták készek a veszprémi időközi választáson az önálló megmérettetésre. A kongresszus az önálló indulást egyhangúlag támogatta.

A közlemény szerint a párt elnöke értékelte a Szociáldemokraták által az idei választásokon elért eredményeket. Schmuck Andor közölte, hogy évtizedek után sikerült a pártnak országos listát állítania az országgyűlési képviselő-választáson és az őszi önkormányzati választásokon is eredményesen szerepeltek jelöltjeik.

“A parlamenten kívüli pártok közül összességében a Szociáldemokraták érték el az egyik legjobb eredményt a választási évben. A szolidaritás és az esélyegyenlőség kérdésében nincs, és nem lehet kompromisszum. A kampány évében a szociáldemokraták világossá tették: eredményes szociális védelmi politika hiányában nincs társadalmi kohézió, nincs valós demokrácia!” – idézte az újraválasztott elnök szavait a párt közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik