Pályán kívül

A sportvilág is értetlenül áll a párizsi mészárlás előtt

Tizenketten meghaltak a Charlie Hebdo szatirikus újság szerkesztőségében történt támadásban.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Szerdán délelőttkét, fekete csuklyás férfi lépett a francia lap szerkesztőségének épületbe Kalasnyikov gépkarabélyokkal.A környék lakosai szerint ezután mintegy harminc lövés hallatszott tíz perc alatt. A Le Figaro úgy tudja, hogy a 12 halott között van a liberális lap négy ismert karikaturistája.

A tragikus esemény óta főleg francia sportolók, szakvezetők és klubok tucatjai fejezték ki részvétüket az elhunytak hozzátartozóinak és barátainak a Twitteren.

“Sokkoló. Politikus és újságíró sem vagyok, csak egy megdöbbent francia” – írta Paul-Georges Ntep, a Rennes támadója.

“Katasztrófa. Minden gondolatommal a Charlie Hebdo csapatával és az elhunytak szeretteivel vagyok” – olvasható Romain Grosjean Forma-1-es pilóta bejegyzésében.

“Nem volt nyugodt edzésem délelőtt. Hogy lehetnek emberek ennyire kegyetlenek” – áll Martin Fourcade kétszeres olimpiai bajnok sílövő írásában.

Vincent Kompany, a Manchester City belga bekkje a következőképp fogalmazott: “A Kalasnyikov elhallgattathatja az egyént, de a közösséget még hangosabbá teszi. Éljen a véleménynyilvánítás szabadsága!”

“Felfoghatatlan a Charlie Hebdo ellen történt támadás. Sírni volna kedvem” – fogalmazott Alize Cornet teniszezőnő.

“Őszinte részvétemet fejezem ki a szörnyű mészárlásban elhunytak szerettei felé” – tette közzé Jonathan Zebina, az olasz válogatott és a Juventus korábbi klasszis védője.

Jens Voigt német kerékpáros is megemlítette oldalán a támadást: “Gondolataim és érzéseim a párizsi emberekével van ezekben a pillanatokban.”

“Hová jut a világ? Részvétem az áldozatok hozzátartozóinak” – posztolta Rio Mavuba, a Lille labdarúgója.

“Az összes gondolatommal az elhunytakkal vagyok” – jegyezte le Richard Gasquet teniszező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik