Pályán kívül

Gyerekketrecharc: kihallgatták a főszervezőt

Szerdára hívta be a rendőrség a májusi gyermekketrecharc főszervezőjét, Felföldi Szabolcsot.

Május végén, Csepelen egy gyermekeknek rendezett MMA-versenyen egy 16 éves fiúnak leszakadt a tüdeje. Az eset nagy vihart kavart, a rendőrség is kivizsgálja a történteket, a ketrecharc témája pedig az Országgyűlés elé kerülhet, mert a Magyar Olimpiai Bizottság és a sportért felelős államtitkárság módosítana a sporttörvényen.

Felföldi, a többszörös kempo- és profi MMA-világbajnok szerdán a Teve utcai rendőrpalotában járt kihallgatáson. Amennyiben  gyanúsított lesz belőle, valószínűleg kiskorúak veszélyeztetése miatt kell majd felelnie.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Mióta fény derült a májusi esetre, a rendőrség több bírót, edzőt, szülőt, sőt gyermeket is kihallgatott már.

A Blikk információi szerint Felföldi délelőtt tíz után pár perccel gyalog érkezett a Teve utcai rendőrségi központhoz. Szürke öltönyben volt, és barna aktatáskát cipelt. Sántikált, és látszott rajta, hogy rettenetesen megviseli az ügy.

“Az MMA-ról, mint sportról hajlandó vagyok beszélni, de erről nem. Egyébként azért voltam a rendőrségen, mert meglátogattam egy ügyvéd barátomat” – mondta a bulvárlap megkeresésére Felföldi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik