Közélet

Leszakadt a tüdeje a ketrecharcos tinédzsernek

Felnőtt szabályok szerint verekedtetnek szegény sorsú tizenéves gyerekeket.A legutóbbi versenyen három tinédzserhez is mentőt hívtak - írja a Blikk.

Az MMA az egyik legkeményebb küzdősport. A gyerekeket fejvédő nélkül eresztik össze. Egy tizenhat éves fiúnak a tüdeje szakadt le a legutóbbi viadal alkalmával. Úgy tudta, kezdőt kap ellenfélnek, de egy junior világbajnoki negyedik helyezett szállt szembe vele. „Volt olyan, hogy kicsiket eresztettek össze MMA-ban, és mindketten sírva jöttek ki a ketrecből” – mondta a fiú a lapnak.

A Magyar MMA Prémium Liga főtitkára, Tánczos Gábor felháborodva mondta el a Blikknek, hogy egy 10-12 év körüli kislányt torkon rúgtak a gyerekviadalon. A kiérkező mentők vették észre, hogy egy koponyasérült fiú is van a versenyen.

Növényi Norbert, az MMA Országos Küzdősport Szövetség elnöke szerint azonnal be kell tiltani az ilyen mérkőzéseket. „16 év alatt senkit nem szabad versenyeztetni felnőtt szabályok szerint, mert még növésben vannak és nincs kifejlődve a szervezetük” – mondta.

A versenyt szervező MMA Országos Szövetség vezetője, Felföldi Szabolcs tagadta, hogy a tüdősérülést szenvedett fiú felnőtt szabályrendszerben indult volna. Szerinte már korábban is volt baja a tüdejével. Úgy véli, azért vádolják őket, mert népszerűek és sokaknak ez a sport az egyetlen esélye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik