Pályán kívül

Velős pacallal és bulival várják a börtönből szabaduló olimpiai bajnokot

Farkas Péternek csak a szeme a régi. Négy év fegyház után augusztusban szabadul. "Állapotjelentés" a nemzeti hősből rossz fiúvá lett olimpiai bajnok birkózóról.

Farkas Péter és testvére Károly 2008. november 3-án sétált ki az ítélethirdetés alatt – öt év fegyházat szabtak ki rájuk épp nem jogerősen bűnsegédként elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt első fokon – a Pesti Központi Kerületi Bíróságról (PKKB), majd szökött Thaiföldre, ahol hosszú időn keresztül bujkált a magyar hatóságok elől.

Szűk másfél év után 2010 márciuásban végül Andorrából sikerült a hatóságoknak hazahozni Magyarországra.

Végül a vád nem is a drogtermelés, vagy az volt ellene, hogy falazott testvérének, hanem hogy megteremtette a drogtermesztés feltételeit, pénzt és eszközöket biztosított öccse és társa számára. Farkas végig ártatlannak vallotta magát, és fegyházbüntetése alatt többször is kezdeményezett perújítást az ügyében arra hivatkozva, hogy az ítélet hibás tényálláson alapszik, ám mindkét indítványát szinte postafordultával elutasították. 

Azóta, azaz több mint négy éve ül hűvösön. Augusztusban szabadul és a borsonline úgy értesült, egykori sporttársai sokkal megbocsátóbbak vele, mint a Magyar Olimpiai Bizottság, vagy az Országgyűlés, amely elvette Farkastól az olimpiai bajnokoknak járó életjáradékát, és Sólyom László államfő, aki visszavonta a sportoló állami kitüntetéseit.

A lap kiderítette, az exbirkózó szabadulóbuliját a Toldi étkezdében rendezik meg. Az étterem tulajdonosa, a 64 éves Szilágyi Tibor, aki egykor maga is birkózott, elmondta, Sós István, a Bp. Spartacus vezetőedzője kereste meg a “szabadulóbuli”  ötletével és ő azonnal felajánlotta segítségét. A kínálat Farkas két kedvenc étele, velős pacal és paprikás csirke lesz és úgy tudja, Növényi Norbert és Farkas egykori edzője, Kocsis Ferenc jelenléte sem kizárt.

 
A 2012-es fotó arról tanúskodik, Farkas árnyéka egykori önmagának
Forrás: RTL Klub 

Az 1968. augusztus 14-én született Farkas Péter nemzeti hősből vált rossz fiúvá. 1978-tól a Vasas, 1983-tól a Ganz-Mávag, 1988-tól a Budapesti Spartacus, majd 1989-től az Újpest sportolója volt.

Az egyszeres Európa-bajnok (1991) és kétszeres világbajnok (1990, 1991) 82 kilós kötöttfogású birkózó 1992-ben jutott fel a csúcsra, miután a barcelonai ötkarikás játékokon aranyérmet akasztottak a nyakába. 1996-ban vonult vissza.

Az augusztus 14-én 46. születésnapját ünneplő sportolónak korábban már több büntetőügye is volt. Egy alkalommal hivatalos személy elleni erőszak, valamint közúti veszélyeztetés miatt pénzbüntetés mellett felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Most új életet kezdhet.

A magunk részéről szorítunk neki, hogy megtalálja helyét, zökkenőmentesen és bűnmentesen illeszkedjen vissza a hétköznapi életbe.

Olvasói sztorik