Közélet

Ártatlannak vallja magát Farkas Péter

Barcelona 82 kilós birkózó olimpiai bajnoka állítja, nem üzemeltetett kábítószer-ültetvényt. A sportoló még két és fél évet tölt a hűvösön. Hogy utána milyen sors vár rá, egyelőre fogalma sincs.

Nem vásároltam és nem építettem át egyetlen ingatlant sem azért, hogy ott mások kábítószert termesszenek. Ha végre venné valaki a fáradságot, hogy elolvassa a beadványainkat, az maga is rájönne, hogy a tények engem igazolnak” – mondta Farkas Péter. Az kábítószer-termesztésért hét év fegyházbüntetésre ítélt sportoló és ügyvédje az elmúlt két évben kétszer is kezdeményezett perújítást az ügyében arra hivatkozva, hogy az ítélet hibás tényálláson alapszik, ám mindkét indítványát szinte postafordultával elutasították.

Az olimpikon a Nol.hu-nak adott interjújában elmondta, már azt sem tudja, hova fordulhatnának. Úgy véli, beadványaikat el sem olvassák. „A napnál világosabb, hogy a tények mellettem szólnak. Nem véletlen mentettek fel az első eljárásban első fokon. Két vádlott-társam azt vallotta, „a Péternek ehhez semmi köze nem volt”, és semmiféle bizonyítékot nem tudtak felmutatni arra, hogy nekem bármi közöm lett volna ahhoz a kábítószer-ültetvényhez” – nyilatkozta Farkas.

A birkózó állítja, nem tudta, mi folyik az öccsével közösen vásárolt házban. Abban, amelyben a marihuánát termesztették. „Én speciel soha nem éltem vele, nem tudom, milyen a szaga. De tételezzük fel, hogy feltűnik. Azon túl, hogy kérdőre vonom az öcsémet testvéri alapon, mit kellett volna még tennem? Nem vagyok köteles terhelő vallomást tenni az öcsémre, ergó feljelenteni sem” – mondta. Megjegyezte, a vád nem is az volt ellene, hogy falazott neki a drogtermeléshez, hanem hogy megteremtette a drogtermesztés feltételeit, pénzt és eszközöket biztosított öccse és társa számára.

Farkas Péter élete legnagyobb baromságának tartja, hogy elszökött. Mint mondta, nemcsak magával tolt ki, hanem a másik két vádlottal is. Egyszerűen nem értette, hogy ugyanazokból a tényekből, ugyanazokból a vallomásokból és iratokból hogy juthatott a bíróság homlokegyenest ellentétes következtetésre, mint az első perben eljáró tanács, amely felmentette. A sportoló saját bevallása szerint nem akart élete végéig bujkálni.

Farkas Péternek két és fél évet kell még rácsok mögött töltenie. Hogy utána mi lesz vele, arról egyelőre fogalma sincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik