Pályán kívül

Pistorius: Nem igaz

oscar pistorius (oscar pistorius)
oscar pistorius (oscar pistorius)

A sportoló továbbra is tagadja, hogy szándékosan ölte meg barátnőjét tavaly februárban.

Kedden befejezte ötnapos átfogó vizsgálatát Gerrie Nel főügyész Oscar Pistorius ügyében és egy határozott összegzést adott arról, szerinte hogyan lőtte le az amputált lábú atléta barátnőjét, Reeva Steenkampet tavaly február 14-én.

„Négyszer lőtt az ajtóba annak ellenére, hogy tudta, hogy a barátnője az ajtó mögött állt – idézi az Eurosport a Dél-Afrika szerte Pitbullként becézett Nelt, aki a kemény kérdései miatt kapta ezt a becenevet. – Ő bezárkózott a fürdőszobába, maga pedig felfegyverkezett azzal a szándékkal, hogy lelője és megölje őt.”

„Ez nem igaz” – válaszolta a 27 esztendős Oscar Pistorius, aki akár 25 évig tartó börtönbüntetést is kaphat. Dél-Afrikában nincs halálbüntetés.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A sportoló kedden megerősítette korábbi vallomását. Abban azt mondta, hogy hangot hallott a fürdőszoba ajtaja mögül, azt hitte, hogy saját és barátnője élete veszélyben van, ezért gondolkodás nélkül lőtt.

„Nagyon féltem. Egészen addig nem akartam meghúzni a ravaszt, amíg meg nem hallottam a hangot. Mielőtt átgondoltam volna a helyzetet, lőttem.”

Gerrie Nel úgy véli, hogy Pistorius története „nem áll össze”, mert a sportoló vallomása szerinti viselkedése ellentétes azzal, ahogy az emberek hasonló esetben cselekednének. Emellett több ponton megkérdőjelezte a futó által elmondottakat.

Pistorius az utóbbi napokban több esetben elsírta magát a tárgyaláson, egyszer pedig a szemtanúk padjának padlójára hányt, amikor megmutatták neki halott barátnője fényképeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik