Pályán kívül

Elrabolták, majd meggyilkolták a profi világbajnok bunyóst

Antonio Cermenót, a WBA korábbi harmat és pehelysúlyú világbajnokát hétfőn este családja több tagjával rabolták el. Nem élte túl.

A foxnew.com arról számolt be, hogy a korábbi ökölvívó világbajnokot elrabolták, majd megölték hazájában, Venezuelában. A 44 éves, tízszeres WBA profi világbajnokot hétfőn rabolták el családja több tagjával együtt a Caracas keleti részén lévő La Urbina környékéről..

Amikor az emberrablók megálltak tankolni a család több tagjának sikerült elmenekülnie – állítja a helyi rendőrfőnök Eliseo Guzman, aki  hozzátette, a harmat- és pehelysúlyban világbajnoki címeket szerző Antonio Cermenónak nem sikerült megszöknie és holttestét nem sokkal később az országút mellett találták meg.

Lelőnek, elrabolnak, káosz van

Venezuela javarészt káoszba sodródott. Szegénység és perspektívahiány jellemzi az országot, amit pár éve még a radikális baloldal példaként állított a világ elé. Chavez elnök valóban rengeteg szegényt emelt ki a nyomorból, ugyanakkor a túlzott központosítás és piacellenes rendelkezések mintha mégsem működnének. Ma Venezuelában az állam mondja meg, mennyi a tisztességes haszon (30%, mindenre), és az állam szabja meg az árakat is. Aki ezt megszegi, akár arra is ocsúdhat, hogy a hadsereg foglalja el a vállalkozása telephelyét, boltjait, hogy levigye az árakat. Vállalkozni ma Venezuelában őrültség. Ezért áruhiány van, ráadásul a bűnözés is az egekbe szökött – Caracas ma a világ legveszélyesebb városa. Ezért mentek az utcára a fiatalok, s tüntetésekre pedig a Chavez utáni elnök, a buszsofőrből népvezérré vált Maduro erőszakkal válaszolt (motoros bandák terrorizálják a népet, mint Egyiptomban, Iránban). Egy-egy nemzetközileg is ismert áldozatnál éri el csak sajnos a média ingerküszöbét a gyalázatos közbiztonság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik