Közélet

Holtan találták a balatoni gyilkost

A férfi a gyanú szerint január elején ölt meg egy 44 éves nőt, majd kerékpárra ült és eltűnt. Azóta keresték.

Holtan találták a január elején, Zamárdiban történt gyilkosság gyanúsítottját – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kedden. A férfi holttestére február 8-án bukkantak rá a település közelében, a Balatonban, és mostanra azonosították is. A szakértők szerint ugyanaz a személy, akit országos elfogatóparancs alapján kerestek emberölés miatt.

Azt korábban is sejteni lehetett, hogy a tóban talált holttest a férfié, miután terepmintás ruha volt rajta, éppen olyan, amilyet a körözött személy viselt, amikor nyoma veszett. A Blikk szerint ráadásul a gyilkos búcsúlevelet is hagyott.

Ahogy arról beszámoltunk, a 44 éves nőt január 7-én ölték meg, a gyanú szerint támadója a történtek után egy szürke biciklin hagyta el a helyszínt.  A nyomozók rövid időn belül azonosították a gyilkost, képet is közzétettek a 48 éves férfiról.

A rendőrség tájékoztatásából kiderül, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, az ügyben közigazgatási eljárás folyik.

A bűnös Balaton

Özönlenek a turisták, éjszakai élet, drogok, partik – a Balaton a bűn melegágya. Ezt már a Pogány Madonna óta tudjuk, és a tények is visszaigazolják: 2012-ben Somogy megye az ország bűnnel leginkább fertőzött megyéje volt százezer lakosra vetített bűncselekmény-átlagával. Átlépte a 6000-es számot ez a szám: 6043 eset jutott 100 ezer somogyira. És ez a szám a Balaton-part miatt ilyen magas, ráadásul a megye eléggé ritkán lakott, ez sem segített jól kijönni ebből a rangsorolásból. A lopások száma visszaesett (lehet, hogy csak kevésbé jelentik őket?), de az emberöléseké nőtt (2010 – 5, 2011 – 2, 2012 – 7), és a rablásoké is, írja a sonline.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik