Pályán kívül

Gyászol a magyar kézilabda: meghalt Végh Ágnes

Életének 75. esztendejében elhunyt Hajek Károlyné Végh Ágnes, 50-szeres válogatott, világbajnok kézilabdázó.

Végh Ágnes pályafutása során kizárólag a Bp. Spartacusban kézilabdázott, 1960-tól 1968-ig szerepelt a magyar válogatottban, tagja volt az 1962-ben világbajnoki ötödik helyezett és 1965-ben világbajnok csapatnak. 1965-ben klubjával BEK-döntőt játszott,. Ebben az évben érte el pályafutása legnagyobb sikerét is, az NSZK-beli világbajnokságon győztes magyar női kézilabda válogatott egyik meghatározó egyénisége volt. 1967-ben az év kézilabdázójának választották Magyarországon. Hétszeres magyar bajnok, kétszeres MNK-győztes.

Forrás: johapress.hu

1972-ben adta le végleg a szerelést, hogy azután csak a családjának szentelje életét. Az utóbbi évtizedben a város zajától eltávolodva, Csobánkán éltek, egészen haláláig.

Hajekné Végh Ágnes hamvasztás után búcsúztatására február 7-én, a Farkasréti temetőben kerül sor. Nyugodjon békében!

1965, NSZK, Magyarország világbajnok

A tornán a szovjet csapat nem vett részt tiltakozásképpen azért, hogy Nyugat-Berlin az NSZK része lehetett – helyét a japán csapat vette át. A magyar csapat csak egy hallatlan izgalmas kvalifikáció után, a kelet-németeket egy harmadik meccsen legyőzve került be a csoportdöntőbe, ahol aztán a csehszlovákokat, a lengyeleket és a románokat legyőzve jutott a döntőbe. Ott a nyugat-németeket csak jobb gólaránnyal megelőző jugoszlávokkal találkoztunk, és a csapat Véghgel egyetemben 5-3-ra kerekedett felül a délszláv együttesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik