Pályán kívül

Négy előállítás a derbi kapcsán

Négy embert állított elő a rendőrség Ferencváros–Újpest labdarúgó-mérkőzés kapcsán - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel.

A közlemény szerint három embert garázdaság, egyet hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt állítottak elő. A BRFK azt írta, a főváros közrendjét, közlekedését fennakadás nélkül garantálta a rendőrség szakszerű, arányos és határozott intézkedésének köszönhetően.

A BKV korábban arról számolt be, hogy szurkolók rongálták meg a BKV különbuszait a mérkőzés előtt. A kár mintegy 500 ezer forint. A buszrongálásokkal kapcsolatban a rendőrségi vizsgálat folyamatban van.

A délutáni, a Ferencváros 3-1-es győzelmével végződő mérkőzésre az újpesti szurkolókat különbuszok szállították a Puskás Ferenc Stadionba.

Öt perccel a meccs vége előtt a ferencvárosi drukkerek egy csoportja áttörte a kerítést, ez a vendég tábort is alaposan felhergelte. A rohamrendőrök azonban mindkét csoport előtt sorfalat álltak, a lila-fehérek néhány drukkerét könnygázzal kellett megfékezni.

A meccs lefújása után a ferencvárosi szurkolók egy része berohant a pályára ünnepelni, a rohamrendőrök azonban megakadályozták a nagyobb rendbontást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik