Pályán kívül

Az életéért fut Kótai Mihály

kótai mihály (kótai mihály, )
kótai mihály (kótai mihály, )

A volt profi ökölvívó világbajnok is indul az augusztus 10-i Fighters’ Run-viadalon.

Különleges próbatételre készül lassan már egy hónapja Kótai Mihály, miután elfogadta a meghívást a Fighter’s Run elnevezésű akadályfutó-terepversenyre. A zánkai rendezvényen a kisebbik, hét kilométeres távot kell teljesítenie.

Korábban gondoltam rá, hogy a nejemmel benevezek egy asszonycipelő viadalra, de az kimaradt” – mondta Kótai a Borsonline-nak, hozzátéve, hogy annak ellenére mondott igent a felkérésre, hogy enyhén szólva túlsúlyos. Most éppen 95 kiló, de ennél többről indult.

Így érthető, hogy komolyan készül a próbatételre: egy hónapja rendszeresen látogatja Szántó Imre kispesti edzéseit, ahol egy-egy alkalommal akár 2-3 kilótól is megszabadul.

A lapnak a sportoló azt mondta, hogy nem a dicsőségért, hanem inkább az életéért fut, és ebben segíti majd két kislánya, Rozi és Liza. Emellett azt is elárulta, hogy elsősorban önmagát akarja legyőz­ni, az eredmény másodlagos.

Kótainak egyébként nem feltétlenül a fölös kilói jelentik majd a legnagyobb akadályt a Fighter’s runon: a szervezők elárulták kétszer a Balatonba is beviszik a vállalkozó kedvű sportembereket, és tesztelik vízi jártasságukat, a volt világbajnok pedig nem tud úszni.

Egyébként nem ő az egyedüli volt profi sportoló, aki rajthoz áll Zánkán: Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó is részt vesz a többek közt tűzugrással, a szalmabálamászással, a szögesdrót alatti kúszással és jégveremmel tarkított versenyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik