Bárdosi Sándor (Bárdosi Sándor)
Belföld

Balatonon a Fighters Run

Augusztus 10-én Zánkán rendezik meg az Új Nemzedék Fighters Run elnevezésű akadályfutó-terepversenyt, melynek távja 7 és 14 kilométer, előbbin 14, utóbbin 28 komoly akadállyal.

Vozár Attila főszervező elmondta: a helyszín kínálja és megköveteli, hogy új akadályokat is beépítsenek a feladatok közé. “Kétszer a Balatonba is bevisszük a vállalkozó kedvű sportembereket, és ott a vízi jártasságukat teszteljük. Nem fognak unatkozni sem a vízben, sem az erdőben” – fogalmazott Vozár. Hozzátette: a hagyományos versenyszámok, mint például a tűzugrás, a szalmabálamászás, a szögesdrót alatti kúszás, a villanypásztor csapda, a jégverem, a sárcsatorna mind megmaradnak.

Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó – aki először vág neki a különleges megmérettetésnek – úgy véli, éppen ez a legnagyobb vonzereje a Fighters Runnak. “A futás monotóniáját töri meg és egy nagy +buli+ kerekedik a versenyből” – mondta. Hozzá hasonlóan újonc lesz a mezőnyben Kótai Mihály volt profi ökölvívó világbajnok is. Ő megjegyezte: van mitől tartania, mert nem tud úszni.

Ajánlott videó