Pályán kívül

Rossi a magyar mentőmotorosok segítségére sietett

A Magyar Mentőmotor Alapítvány támogatására a kilencszeres motoros világbajnok Valentino Rossi árverésre bocsátotta egyik sisakját.

Létezik egy csapat, amelynek tagjai – vállalva a két kerék veszélyeit – járműveikkel száguldanak életeket menteni. Ők az Országos Mentőszolgálat mentőmotorosai.

A mentőorvosok olykor extrém körülmények között mentenek, ahogyan az alábbi videóban is hallható, volt, hogy 60 fokos aszfalton hajtottak végre gégemetszést.

Az elmúlt években is számtalan sikertörténet fűződött nevükhöz, életeket mentettek az utakon.

A csapat éves költségvetése ugyanakkor idén még nagyon hiányos! Ezt a Bridgestone Magyarország Kft. is tudja, ezért segítségül hívott egy másik doktort. A Doktort, a kilencszeres motoros világbajnok Valentino Rossit.

A MotoGP egyik legeredményesebb versenyzője nem a magyar autópályákon fog ezek után száguldozni életmentő készülékekkel, hanem a 2010-es szezon végéig viselt dedikált sisakját ajánlotta fel árverezésre! Az árverésen befolyt összeg a Magyar Mentőmotor Alapítvány, az Országos Mentőszolgálat mentőmotorosai munkáját segíti majd.

Rossi és a Bridgestone

A kilencszeres világbajnoki címmel büszkélkedő Rossi minden idők egyik legeredményesebb MotoGP versenyzője, aki számos rekordot tudhat magáénak: például egyedül ő volt képes a 125-ös, a 250-es, az 500-as, a 990-es és a 800-as géposztályban is világbajnoki címet szerezni.

Mivel a Bridgestone a MotoGP kizárólagos abroncsbeszállítója, közúti abroncsai igen sokat köszönhetnek a versenyabroncsok MotoGP-s génjeinek. A világ legjobb pilótáival, csapataival és mérnökeivel együttműködve a Bridgestone nagy mennyiségű adatot gyűjthet az abroncsokról, mely nagy hasznára válik a közúti abroncsok fejlesztésében.

A Bridgestone szeretné kiaknázni Valentino Rossi és a MotoGP versenyek népszerűségét. Rossi tanácsadóként segíti a Bridgestone munkáját, teszteli az abroncsokat.

Nem túlzás azt állítani, hogy a mentőmotorosok teljesítménye is van akkora eredmény, mint Rossié. Elég csak a száraz tényeket végignézni velük kapcsolatban. Tavaly 829 vonulást hajtottak végre, és 170 életet mentettek meg, a megkezdett újraélesztések 50 százaléka volt sikeres.

Hihetetlen balesetek, számtalanszor bizonyító szakemberek. Mindez abból ered, hogy a lehető leggyorsabban odaérnek a szerencsétlenség helyszínére, ezáltal még időben el tudják kezdeni a súlyos vagy életveszélyes állapotú beteg ellátását vagy akár az újraélesztést.

Ahhoz, hogy így legyen a jövőben is, most a licitálók is hozzájárulhatnak.

A licit március 22. és április 5. között zajlik ezen a weboldalon: http://sisaklicit.rentit.hu/index.php/user/logout

Videó így dolgoznak a mentőmotorosok:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik