Pályán kívül

Megfenyegették a megkéselt sportolót és családját

Sávoly Gergő (sávoly gergő, )
Sávoly Gergő (sávoly gergő, )

A szilveszter éjszakai szigethalmi késelő és családja megfenyegette az áldozatot és hozzátartozóit mondván: vér fog folyni még, ha Gergő vallomást mer tenni a rokonuk ellen.

Ahogy beszámoltunk róla, a szigethalmi sörözőben szilveszter éjszaka elkövetett késelés áldozatai sportolók voltak. Egyikük, Sávoly Gergő – az MTK ökölvívó szakosztályának 18 éves, +90 kilós bunyósa, aki 2011-ben országos bajnok volt – már annak ellenére jobban van, hogy testét 8 késszúrás is érte, 4 a szív környékét, az egyik majdnem átvágta a szívburkot.

A másik sérültről, Bozsányi Gergőről egyelőre azt lehet tudni, hogy 19 éves, a szigetszentmiklósi Sziget SC 69 kilós birkózója. Ő járt rosszabbul. Joszkin János, vezetőedző arról számolt be, hogy a fiatal sportoló életveszélyes állapota enyhén javult. A Merényi Kórházban hat órás életmentő műtétetet követően már felébresztették a mesterséges altatásból, de a testébe behatoló 3 késszúrás súlyosan megsértette a lépét, a máját és a gyomrát is. Az már biztosnak tűnik, hogy soha többet nem sportolhat versenyszerűen – ezzel egy nagy tehetséget veszített el a magyar élsport.

Az MTK-honlap szerdán éjszaka megjelent cikke szerint: “Az elkövetetett bűncselekménnyel két embert gyanúsít a rendőrség. Az egyiket a helyszínen őrizetbe vették, a másik egyelőre menekül. Az elkapott gazember esetében holnap döntenek az előzetes letartóztatásról. A letartóztatott elkövető és a szökésben lévő elkövető családja, megfenyegette Sávoly Gergő családját, hogy vér fog folyni még, ha Gergő vallomást mer tenni a rokonuk ellen.”

Csütörtök délután a Budakörnyéki Járásbíróság úgy döntött, hogy a fiúnak az előzetes letartóztatás helyett egyelőre elég a javítóintézet is. A döntés ellen az ügyészség fellebbezett, így az egyelőre nem jogerős.Úgy tudni, a megtámadott, majd később megfenyegett sportolót és társát is rendőrök örzik a kórházban.

Kis magyar “sport-késeléstörténelem”

Ki tudja miért, sportolókat nem először ér atrocitás. Íme néhány eset a közelmúltból:

Olimpiai ezüstérmesünkUngvári Miklós a karácsony előtt honlapunkon megjelent interjúban árulta el, őt 2007-ben Cegléden a combján szurkálták meg. A friss Európa-bajnoki győzelmét ünnepelték földijével, az akkor szintén Eb-t nyerő Lőrincz Tamással, amikor egy diszkóban kóstolgatni kezdte őket négy biztonsági őr. Verekedés támadt, stílszerűen bicska zárta a vitát, Miki combján akkora lék nyílt, hogy négy ujj fért be rajta, egyszerre.

Kiváló fogathajtónkat, ifj. Dobrovitz Józsefet, tavaly februárban 18-án, szombat éjszaka egy vecsési étterem előtt késelték meg. Unokatestvére születésnapját ünnepelték, amikor kilöttyent egy pohár ital, ami vitát kavart… Orvosai szerint óriási szerencséje volt, hogy a kés nem az ütőerét vágta át, mert akkor azonnal elvérzett volna.

Marian Cosmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az idén áprilisban befejeződött perben meglepően enyhe ítélet született, amin az egész ország felháborodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik