Közélet

Javítóintézetbe került Sávoly Gergő támadója

javito(210x140)(1).jpg (javító)
javito(210x140)(1).jpg (javító)

A bíróság úgy döntött, a fiúnak jobb, ha börtön helyett csak intézetbe kerül.

Csupán néhány órával ezelőtt számoltunk be arról, hogy a szigethalmi késelők családja megfenyegette az áldozatot és hozzátartozóit. Állítólag azt üzenték, újra vér fog folyni, ha Gergő vallomást mer tenni a rokonuk ellen.

A rendőrség kezdeményezte, hogy a 17 éves fiút helyezzék előzetes letartóztatásba, ezzel az állásponttal az ügyszség is egyetértett. A Budakörnyéki Járásbíróság azonban úgy találta, hogy a fiúnak a börtön helyett egyelőre elég a javítóintézet is. A bíróság csütörtök délutáni döntése ellen az ügyészség fellebbezett, így az egyelőre nem jogerős. Úgy tudni, a megtámadott, majd később megfenyegett sportolót és társát is rendőrök őrzik a kórházban.

Ahogy beszámoltunk róla, a szigethalmi sörözőben szilveszter éjszaka elkövetett késelés áldozatai sportolók voltak. Egyikük, Sávoly Gergő – az MTK ökölvívó szakosztályának 18 éves, +90 kilós bunyósa, aki 2011-ben országos bajnok volt – már annak ellenére jobban van, hogy testét nyolc késszúrás is érte, közülük négy a szív környékét, az egyik majdnem átvágta a szívburkot.

A másik sérültről, a 19 éves Bozsányi Gergőről, a szigetszentmiklósi Sziget SC 69 kilós birkózójáról egyelőre azt lehet tudni, hogy ő járt rosszabbul. Joszkin János vezetőedző a Sport24 kérdésére arról számolt be, hogy a fiatal sportoló életveszélyes állapota enyhén javult. A Merényi Kórházban a hatórás életmentő műtét után már felébresztették a mesterséges altatásból, de a testébe hatoló három késszúrás súlyosan megsértette a lépét, a máját és a gyomrát is. Az már biztosnak tűnik, hogy soha többet nem sportolhat versenyszerűen – ezzel egy nagy tehetséget veszített el a magyar élsport.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik