Pályán kívül

Verekedésért ítélték el Felix Baumgartnert

Felix Baumgartner (felix baumgartner, )
Felix Baumgartner (felix baumgartner, )

Az extrémsportoló egy görög kamionsofőrt ütött meg a salzburgi autópályán 2 évvel ezelőtt.

Másodfokon is elmarasztalta Felix Baumgartnert testi sértés miatt kedden egy osztrák bíróság. A salzburgi születésű extrémsportolót jogerősen 1500 euró büntetés megfizetésére ítélték, mert 2010-ben megütött és az arcán megsebesített egy görög kamionsofőrt. Ezzel elutasították fellebbezését, amelyet az áprilisi elsőfokú ítélet ellen nyújtott be.

A vád szerint Baumgartner 2010-ben a salzburgi autópályán egy dugóban verekedésbe keveredett. Egy személyautó sofőrje és egy görög teherautó-sofőr összeszólalkozott a veszteglő forgalomban, és Baumgartner a személyautó vezetőjének pártján beavatkozott a veszekedésbe. A tárgyaláson nem volt jelen a külföldön élő osztrák híresség, ügyvédje képviselte őt.

A 42 éves, osztrák születésű repülőgép-pilóta és extrémsportoló októberben egy különleges – ballonnal a magasba emelt – kapszulából kiugorva elsőként lépte át szabadesésben a hangsebességet. Harminckilenc kilométer magasból végrehajtott ugrásával egyben felállította a leghosszabb szabadesés és a legmagasabb emberes ballonos repülés világrekordját is.

Az extrémsportoló ezt követően bejelentette, hogy visszavonul és nyugodt életet él – mint helikopterpilóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik