Pályán kívül

Gólt lőtt pólósainknak, mégis rajongunk érte

bud spencer (bud spencer, )
bud spencer (bud spencer, )

Eredetileg nem Piedonénak hívták, sőt azzal sem árulunk el nagy titkot, hogy nem Bud Spencerként anyakönyvezték. Először nem filmekben, inkább a medencében osztotta a pofonokat. Illetve szórta a gólokat.

Korábban már írtunk olyan jeles olimpikonokról, akik nem csak a sportpályán állták meg a helyüket, illetve lettek híresek. Ehhez a nagyszerű csapathoz tartozik Carlo Pedersoli, azaz ahogy gyerekkorunkban megismertük: Piedone.

Az FN24 tavaly meginterjúvolta a koros, de még mindig jókedélyű színészt.

Johnny Weissmüller volt az az úszó, aki a világon először teljesítette a 100 méteres gyorsúszást egy perc alatt. Fényes karriert futott be később Tarzanként a mozikban. Úgy látszik ez a jel, mely színészi pályára állítja az úszókat. Az első olasz sportoló, akinek sikerült alulról súrolnia a 60 másodperces álomhatárt nem volt más, mint Bud Spencer, bár akkor még nem használta ezt a művésznevet, melyet állítólag két nagy kedvencének Spencer Tracynek és a Budweiser sörnek a kombinálásából rakott össze.


Amikor Piedone még Carlo Pedersoli volt

Két olimpián is részt vett: 1952-ben Helsinkiben, illetve 1956-ban Melbourne-ben. Számában (100 méteres gyorgyúszás) azonban csak az elődöntőig jutott el. Vízilabdázóként olasz bajnok lett a Lazio csapatával 1955-ben. Az olasz válogatottal játszott a magyarok ellen is, sőt gólt is lőtt nekünk, bár így is 7-3-ra kikaptak.

Videó: Piedone a vízben, magyar gólok az olasz kapuban

Ahogy a magyar rajongóinak küldött üzenetéből kiderül, szép emlékeket őriz a Margitszigetről, az itt vívott meccsekről.

Filmes karrierje kisebb szerepekkel indult az ötvenes évek elején. Mikor a magyarok ellen játszott a pólós komolyan aggódott külsejéért. Kárpáti György, az olaszok ellen játszó magyar csapat tagja úgy emlékszik, külön megkérte őket, hogy arcát hagyják épségben. Cserébe a mérkőzés utáni ünnepségen elénekelt egy dalt. Na, nem ezt, és nem így.

Videó: Egy kultikus kórusmű a “Különben dühbe jövünk” című filmből

Mario Girottival, azaz Terence Hill-lel először 1959-ben szerepeltek egy filmben, akkor még mindketten saját nevükön, és nem is volt közös jelenetük. A jól ismert két név először az Isten megbocsát, én nem című westernfilmben jelent meg 1967-ben. Ebben az évben hagyott fel a versenyszerű úszással végleg, ekkor írta alá első hollywoodi szerződését.

Azt, hogy a páros mekkora sikert aratott, az ezek után forgatott rengeteg film mindennél szónál jobban lefesti, ahogy az a tény is, hogy a mai napig óriási nézettségre számíthat az a csatorna, amely műsorra tűzi valamelyik közös produkciójukat.

Még szerencse, hogy megkímélték a magyar vízilabdázók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik