Szórakozás

Bud Spencer nem felejti a margitszigeti lányokat

Hosszas szervezés után római főhadiszállásán fogadta a Fókusz riporterét a jámbor Buldózer.

Buldózer, Piedone, Bombázó… a közönségnek Bud Spencer, akik igazán ismerik, azoknak pedig Carlo Pedersoli. 118 film fűződik a nevéhez, amiket olasz, angol, német, spanyol nyelven forgatott. Polcán ott sorakoznak a DVD-k, magyarul is.

Hat kilósan jött a világra, ami már sejttette későbbi versenysúlyát. A kis Carlot 4 évesen azzal a szándékkal dobták a vízbe, vagy mozog, vagy elsüllyed. Szerencsére ezt nem vette zokon és beúszta magát az úszás és a vízilabda bajnoki történelmébe. Az első olasz, aki egy percen belüli idővel lett a 100 méteres gyorsúszás bajnoka 1950-ben. Utolsó vízilabda mérkőzését a magyar válogatott ellen játszotta, 1967-ben, Budapesten, akkor már a zsebében volt az első hollywoodi szerződése.

Az egykori olimpikon egyetlen nőt szeretett az elmúlt 51 évben, Maria Amatot, annak a Giuseppe Amatonak a lányát, aki az Édes élet című Fellini film producere volt. De bevallja, nem felejti a lányokat a Margitszigetről; csapattársaival az egyik strandon nudistáskodtak és emlékszik, szebbnél szebb magyar hölgyek vonultak végig a Duna partján.

Pedersoli ma már napjainak nagy részét saját maga szerezte és írta dalaival tölti, melyekben filozofikus igazságokat oszt meg a közönséggel. “Engedjetek tovább, mert megyek át az életemen” – ezzel zárta az interjút a csibész filozófus, aki a világ minden pontján, Kolumbiától Ausztráliáig, minden néven és minden filmben hihetetlen népszerűségnek örvend mind a mai napig.

AJÁNLOTT LINKEK:

A legjámborabb Buldózer testközelből (RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik