Forma-1

Max Verstappen a kritikusainak: Mind elmehet a picsába!

Robert Szaniszlo/NurPhoto via Getty Images
Robert Szaniszlo/NurPhoto via Getty Images

Alaposan kiosztott mindenkit Max Verstappen, a Forma-1-es Red Bull csapatának pilótája.

A világbajnoki címvédőnek nehéz versenye volt vasárnap a Hungaroringen, rengeteget kritizálta a csapata taktikáját, miután egy boxkiállását követően Charles Leclerc és Lewis Hamilton is elé került. A Ferrari nem okozott neki gondot, azonban a 63. percben összeért a Mercedesszel és az ütközéstől a levegőbe repült.

Ezzel – szó szerint – elszállt az esélye a dobogótól, viszont be tudta fejezni a futamot és végül ötödikként ért célba a Magyar Nagydíjon. Ezzel azonban nem ért véget a napja, mert még a versenybíróság előtt is meg kellett jelennie a balesete miatt, de nem kapott büntetést a Hamiltonos balesete miatt.

Ilyen előzmények után a sajtó munkatársainak nem volt könnyű dolguk az interjúkkal, de Verstappen akkor pipult be igazán, amikor valaki megkérdezte, mi a véleménye arról, hogy egyesek szerint túl keményen kritizálta a csapatát a boxkiállásért.

Aki így gondolja, mind elmehet a picsába! Egy csomó szart kaptam, amiért Ausztriában fékezés közben irányt változtattam és bla-bla-bla… Most beálltam a pozícióba és egyenesen tartottam az autót, ő viszont folyamatosan kanyarodott felém a féktávon. Ezért értünk össze, én is mentem előre, ő meg közeledett felém folyamatosan

– idézte a RacingNews365 a pilótát.

A Magyar Nagydíjat egyébként Oscar Piastri nyerte, akinek ez volt az első futamgyőzelme, mögötte pedig Lando Norris zárt, így kimaxolta a futamot a McLaren. Verstappen előnye a magyarországi fiaskó ellenére is tetemes, 76 ponttal vezet Norris előtt, míg a Red Bullnak 51 pont az előnye a konstruktőri versenyben.

A vb az utolsó júliusi hétvégén folytatódik a Belga Nagydíjjal Spa-Francorchamps-ban.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik