Forma-1

Eddig egyszer láttunk ilyet a Forma-1-ben: Russell és Verstappen ezredre azonos időt autózott

Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

George Russell, a Mercedes versenyzője nyerte a Forma-1-es Kanadai Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

A brit pilóta ezredmásodpercre ugyanolyan időt autózott, mint a háromszoros világbajnok holland Max Verstappen (Red Bull), a szabályok értelmében viszont mivel ő hamarabb érte el a legjobb eredményt, megszerezte a pole-t.

A Forma-1 történetében eddig egyszer láttunk ilyet, az 1997-es Európai Nagydíjon, akkor ráadásul hármas holtverseny volt Jacques Villeneuve, Michael Schumacher és Heinz-Harald Frentzen közt.

A harmadik helyen, mindössze 21 ezredmásodperc lemaradással Lando Norris, a McLaren brit versenyzője végzett. Itt egy elég szemléltető grafika arról, mennyire szoros volt az időmérős verseny:

A 26 éves Russell karrierje során harmadszor nyert Forma-1-es időmérőt, a Mercedes idén először szerezte meg a pole-t, ezt megelőzően legutóbb tavaly a Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a kvalifikációban.

Az időmérő legnagyobb meglepetéseként mindkét Ferrari, a legutóbbi, Monacói Nagydíjon győztes Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. is a második szakaszban búcsúzott.

A 70 körös Kanadai Nagydíj vasárnap 20 órakor kezdődik.

A top10 sorrendje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik