Forma-1

Lewis Hamilton halálközeli élményéről mesélt

Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Lewis Hamilton bevallotta, hogy szörfözés közben halálközeli élményben volt része.

A Forma-1-es pilóta a Hot Ones nevű műsorban szerepelt, ahol a résztvevők úgy beszélgetnek kötetlenül, hogy közben nagyon csípős ételeket esznek. Ebben nyílt meg a Mercedes pilótája és elmesélte, hogy nem egy F1-es autóban volt a legijesztőbb élménye, hanem a tengeren.

„Kelly Slaterrel szörföztünk, jött egy körülbelül hatméteres hullám. Kelly mondta, hogy őrült vagyok, ha bemegyek a sűrűjébe, mert tuti nem jutok ki onnan. Én pedáloztam, aztán a következő pillanatban lényegében beszippantott a halálos zóna. Megfordultam és akkor láttam, hogy még négy hullám érkezik. Úgy éreztem, ennyi volt, itt a vége.

Eldobtam a deszkámat, lemerültem a víz alá és a zátony aljába próbáltam megkapaszkodni. Hallottam, ahogy a hullámok becsapódnak. A deszkám kettétört. Felmerültem levegőért kapkodva, de jött is a következő, úgyhogy azonnal buktam is vissza a víz alá és újra kapaszkodtam. Ez megtörtént még háromszor, a végére alig kaptam már levegőt

– mesélte Hamilton.

A történetből egyébként nem derült ki, hogy mikor történt mindez, de a brit versenyzőről tudni lehet, hogy 2014 óta rabjává vált a szörfözésnek, utoljára pedig 2022-ben, Malibuban látták szelni a habokat.

Kapcsolódó
Népvándorlássá változhat a Forma-1-es pilótapiac
Carlos Sainz Jr. döntése indíthatja be az eseményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik