Forma-1

Népvándorlássá változhat a Forma-1-es pilótapiac

Carlo Bressan / ANADOLU / Anadolu via AFP
Carlo Bressan / ANADOLU / Anadolu via AFP

A Forma-1-ben óriási jövés-menés kezdődhet 2025-ben, miután rengeteg pilóta csapatot válthat.

Azt már tudjuk, hogy Lewis Hamilton lesz Charles Leclerc csapattársa a Ferrarinál, Nico Hülkenberg pedig a Sauberhez igazol, amely 2026-tól az Audi gyári csapata lesz. Max Verstappen minden bizonnyal marad a Red Bull pilótája, de gyakorlatilag minden más képlékeny.

Jonathan Noble szerint azon múlik, melyik irányba kezdenek el dőlni a dominók, hogy Carlos Sainz Jr. hová szerződik.

A Ferraritól távozó versenyző főleg a Red Bull és a Mercedes ajánlatára vár, de állítólag az Audi is lecsapna rá. Noble cikke szerint Valtteri Bottas távozása már lényegében biztos, Imolában pedig a Williamsszel tárgyalt a jövőjéről. Ő minden bizonnyal Logan Sargeant helyét venné át, aki második F1-es évében sem nyújt jó teljesítményt.

A Haasnál is lenne üres szék, hiszen Hülkenberg távozik, ugyanakkor Kevin Magnussen helye sem biztos. Leginkább Oliver Bearman érkezéséről lehet olvasni, de hogy teljes legyen a káosz, az Alpine két pilótája Esteban Ocon és Pierre Gasly is képben van a csapatnál, sőt Csou Kuan-jü is szóba jöhet.

Sainz döntése tehát igazi láncreakciót indíthat be, egyelőre pedig nehéz kitalálni, hogy néz majd ki 2025-ben a rajtrács.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik