Forma-1

Erős nyomás vagy sportszerűség? – ripityára törte autóját, megkapta csapattársáét

Martin KEEP / AFP
Alexander Albon falnak csapta az autóját, de kap egy másikat
Martin KEEP / AFP
Alexander Albon falnak csapta az autóját, de kap egy másikat
Az amerikai Logan Sargeant kihagyja a hétvégi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, átadja autóját williamses csapattársának, a thaiföldi Alexander Albonnak, aki a pénteki első szabadedzésen összetörte kocsiját. A történteket Sargeant pályafutása legnehezebb pillanatának nevezte, Albon igazi csapatjátékosként dicsérte társát.

A csapat közleményben tudatta, mivel a harmadik alváz nem elérhető, az a döntés született, hogy Albon a hétvége hátralévő részében azt a járművet vezeti majd, amelyet Sargeant a pénteki első és második szabadedzésen használt.

„Noha Logannek nem kellene olyan hibától szenvednie, amelyet nem ő követett el, minden verseny számít, hiszen a középmezőny minden eddiginél szorosabb.

Dönteni kellett, hogy a legjobb esélyünk legyen a pontszerzésre ezen a hétvégén

nyilatkozta az istálló vezetője, James Vowles.

„Ez a legnehezebb pillanat, amire emlékszem pályafutásom során, egyáltalán nem könnyű. Mindazonáltal teljes mértékben a csapat mellett állok, és minden tőlem telhető módon hozzájárulok ezen a hétvégén ahhoz, hogy kihozzuk a maximumot” – mondta Sargeant.

Ez lesz az első alkalom, hogy a floridai születésű pilóta nem indul egy nagydíjon, amióta tavaly debütált az F1-ben.

„Egyetlen pilóta sem akarná feladni a versenyzést, sohasem szeretném, ha ilyesmi megtörténhet. De Logan mindig is tökéletes profi és csapatjátékos volt az első naptól fogva” – nyilatkozta a Nagy-Britanniában született, de a thaiföldi színekben versenyző Albon, aki eddig folyamatosan felülmúlta amerikai csapattársát az időmérő edzéseken és a versenyeken.

A melbourne-i első időmérőn Albon úgy lett 12., hogy húsz perccel a leintés előtt falnak csapta a Williamst. A versenyző nem sérült meg, a mentés idejére leállították a körözést. A pilóta így kihagyta a második edzést. Sargeant előbb a 14., majd a 13. lett a szabadedzésen.

Kapcsolódó
Albon lezúzta az autóját, Norris és Leclerc volt a leggyorsabb
Ez történt a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésein.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik