Forma-1

Felfüggesztették a Christian Hornert vádló Red Bull-alkalmazottat

Bryn Lennon/Getty Images
Bryn Lennon/Getty Images

A Christian Horner csapatfőnököt nem megfelelő viselkedéssel vádoló alkalmazottját csütörtökön felfüggesztette a Forma-1-es Red Bull istálló.

A csapat négy hete kezdeményezett független vizsgálatot, amely múlt héten tisztázta a vádak alól az ötvenéves brit sportvezetőt, akit a szakmai stáb egyik női tagja vádolt meg. Horner egy több órás meghallgatáson kategorikusan tagadta az állításokat.

Minden vállalatnál létezik panaszkezelési eljárás, amely bizalmas az egyének és a vállalat között. A titoktartás miatt, valamint a cég és a másik fél iránti tiszteletből mindannyiunkat ugyanazok a korlátozások kötnek. Tehát még ha szeretnék is beszélni róla, a korlátozások miatt nem tehetem

– nyilatkozta Horner, aki megköszönte családja támogatását. A csapat szóvívője szintén nem nyilatkozott.

A Red Bull csapatfőnöki posztját 2005 óta betöltő Horner irányítása alatt hét egyéni és hat konstruktőri vb-címet nyert a Red Bull, amely tavaly a 22 futamból 21-en diadalmaskodott. Max Verstappen pedig sorozatban harmadik világbajnoki sikerét könyvelhette el, miközben rekordot állított fel azzal, hogy egymás után tíz nagydíjon győzött.

Kapcsolódó
Horner botránya miatt Verstappen akár el is hagyhatja a Red Bullt
Nem akármilyen forgatókönyvről ír a sajtó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik