Forma-1

A Red Bull Verstappen-showt csinált a Forma-1-ből

BENOIT DOPPAGNE / BELGA MAG / Belga via AFP
BENOIT DOPPAGNE / BELGA MAG / Belga via AFP
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappennek, a Red Bull holland versenyzőjének fölényes győzelméről, sorozatban aratott nyolcadik sikeréről, valamint az összetettben kialakított hatalmas előnyéről írt a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíj másnapján.

A The Sun szerint „Max Verstappen olyan könnyen nyert Belgiumban, hogy a legnehezebb kihívást a versenymérnökével való kommunikáció jelentette neki.”

„Verstappen tovább halad a harmadik világbajnoki címe felé vezető úton, és a belgiumi pályán aratott sikerével 125 pontra növelte az előnyét összetettben” – vélte a Daily Mail, míg a Guardian szerint „A Forma-1-es paddockban most sokan fellélegeznek, hogy következik a nyári szabadság. Ez egy lélegzetvételnyi szünet Max Verstappen fölényes győzelmi szériája közben.”

A Telegraph ennél is frappánsabban fogalmazott:

A Red Bull Max Verstappen-showt csinált a Forma-1-ből.

A spanyol Marca szerint „Verstappennek nincs ellenfele”, a Mundo Deportivo pedig azt ecsetelte, hogy a címvédő 125 pontos előnnyel utazhat el a nyári szünetre és akár meg is hosszabbíthatja a nyaralást, még úgy is megnyerheti a trófeát.

„Verstappen fölényesen győzött, sétakocsikázást bemutatva Belgiumban, ahol egy teljesen másik ligában versenyzett az egész hétvége során” – vélte az AS.

Az olasz Corriere dello Sport azt emelte ki, hogy egymás után másodszor tört össze az első helyezettnek járó trófea, míg a Gazzetta dello Sport Verstappen-szimfóniát látott/hallott a Belga Nagydíjon.

„A holland tovább folytatta útját a harmadik világbajnoki címe felé egy olyan Spa-Francorchamps-ban aratott újabb győzelemmel, melyet egy izgalmaktól mentes futamon ért el, és amelynek során a legérdekesebb történés a versenymérnökével folytatott párbeszéde volt” – írta a francia L’Équipe.

„Hűtik már a palackokat?” – tette fel a kérdést a Blick, mert a svájci lap szerint a Red Bull és Verstappen akár már bonthatja is pezsgőt.

Kapcsolódó
Megint összetört a Verstappen győzelméért járó trófea
Ezúttal a konstruktőri díj borult fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik