Forma-1

Rajtbüntetése ellenére is utcahosszal nyerte Verstappen a Belga Nagydíjat

Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

A világbajnoki címvédő, az idei pontversenyt is vezető Max Verstappen nyerte meg a Belga Nagydíjat, pedig egy rajtbüntetés miatt csak a hatodik helyről indult. A Red Bull így már a 13. egymást követő futamát nyerte meg, tovább javítva a rekordot. A második helyen Sergio Pérez végzett, a harmadik helyre a pole-ból induló Charles Leclerc ért oda. Volt ugyan némi eső, de nagy zavart nem okozott.

A pénteki időmérőn Verstappen volt a leggyorsabb, ám hatásláncot cseréltek a váltójában, amiért kapott egy öt rajthelyes büntetést. Így Leclerc ölébe hullot a pole, amit az első kanyarban még megőrzött, de aztán a másik Red Bull, Pérez megelőzte. A rajtnál Carlos Sainz és Oscar Piastri összeakadása okozott izgalmat, utóbbi szinte egyből feladta, a spanyol a 25. körben szállt ki.

Verstappen közben szép lassan levadászta a riválisokat, majd az első kiállások után a csapattársát is megelőzte, így már a 17. körben az élre állt. Innen aztán fokozatosan autózott ki magának egy tekintélyes előnyt, és végül magabiztosan nyert, azaz a sprintfutam után a főversenyt is behúzta. Ez volt sorozatban a nyolcadik, összességében a 45. futamgyőzelme karrierje során.

Ami a többieket illeti, Leclerc egy harmadik helyet hozott ki a pole-pozícióból, maga mögött tudta tartani a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont. A bit mögött már jelentősen el volt maradva Fernando Alonso az Aston Martinnak, aki George Russellel szemben védekezett eredményesen. Lando Norris, a nagyot hajrázó Esteban Ocon, Lance Stroll és Cunoda Juki szerzett még pontot.

Verstappen csak amiatt bosszankodhat, hogy az utolsó körben Hamilton elvitte előle a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot.

A vb az egy hónapos nyári szünet után augusztus végén folytatódik Hollandiában.

A Belga Nagydíj végeredménye.
A világbajnokság állása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik