Forma-1

„Ez most Verstappen ideje” – még az elnök is visszaszólt Hamiltonnak

Qian Jun/MB Media / Getty Images
Qian Jun/MB Media / Getty Images

A Forma-1 Osztrák Nagydíján Max Verstappen mindent vitt, két időmérőn, a sprint- és a fő versenyen sem lehetett legyőzni, ráadásul a vasárnapi futamon némi kockázatot vállalva még a legjobb köridőt járó plusz egy pontot is megszerezte a holland a hajrában. Így aztán a kétszeres világbajnok a nyári szünet előtt egy nagydíjjal is

81 pontos előnyben van a csapattársa, Sergio Pérezzel szemben.

A nyomasztó dominancia kapcsán az egyik rivális, Lewis Hamilton szólalt fel még az ausztriai versenyhétvége előtt, a britnek az az ötlete támadt, hogy egy új autó fejlesztését időhöz kellene kötni, hogy mindenki ugyanakkor kezdhesse el építeni versenygépét a következő évre. Azzal érvelt a hétszeres világbajnok, hogy míg ők a Mercedesnél azon dolgoznak, hogy az idei hátrányukat csökkentsék a Red Bullok mögött, addig a rivális már nyugodtan ráér a 2024-es autóját tervezni.

Verstappen rögtön kommentálta a felvetést, szerinte Hamiltonnak semmi gondja nem volt ezzel, amíg ő és a Mercedes profitáltak ebből, meg amúgy is: ahogy az élet, úgy a Forma-1 is igazságtalan. A sort a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner folytatta, aki szerint egyfelől nehéz lenne ellenőrizni, hogy a csapatok csak egy kitűzött dátumtól kezdve gondolkodjanak a fejlesztéseken, és amúgy is, a Red Bullt megbüntették a fizetési sapka átlépése miatt, aminek szerinte meglesz a hatása a jövő évi autón.

Ami érdekesebb, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed ben Szulajem is véleményt formált a vitában. Nem Hamiltonnak adott igazat.

Ez most Verstappen és a Red Bull ideje. Mit kellene tennünk? Megbüntetni a jófiúkat? Nem, azt kell elérni, hogy a többiek legyenek jobbak. Mert senki sem gátolja meg a többi csapatot abban, hogy fejlődjön. Nem büntethetünk meg valakit azért, mert jobb vagy mert keményebben dolgozik. Az lenne igazságtalan

mondta az FIA elnöke az Associted Pressnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik