Forma-1

Verstappen egy mondattal helyre tette a riválist

Klaus Pressberger/SEPA.Media / Getty Images
Klaus Pressberger/SEPA.Media / Getty Images

Max Verstappen tarolt a Forma-1 ausztriai hétvégéjén. A Red Bull holland versenyzője a hagyományos és a sprintidőmérőn is megszerezte a pole-t, majd a sprintfutamot és az Osztrák Nagydíjat is megnyerte, utóbbin ráadásul a leggyorsabb körért járó plusz pontot is bezsebelte.

A főverseny előtt a Ferrari célegyenesben nyújtott tempója bizakodásra adhatott okok az olasz csapatnál, ám sem a másodikként célba érő Charles Leclerc, sem a negyedikként végző, majd az Aston Martin óvása, és azt követő büntetések után a hatodik helyre csúszó Carlos Sainznak nem sikerült a címvédő elé férkőznie.

Pedig a Ferrari mindennel próbálkozott, amikor a futam elején Nico Hülkenberg félreállt, és emiatt virtuális biztonsági autós szakasz volt, az olaszok mindkét versenyzője élt az ingyen kerékcsere lehetőségével, miközben Verstappen kint maradt a pályán. A kétszeres világbajnok utólag így kommentálta mindezt:

Nem nagyon érdekelt, milyen stratégián vannak, úgy éreztem, hogy végig előnyben vagyunk

szúrt oda a rivális csapatnak később Verstappen.

Mindent elmond Max Verstappen dominanciájáról, hogy tetemes előnyénél jelezte a csapatának a verseny végén, hogy friss gumikat kért, és ugyan a Red Bullnál eleinte vonakodtak, végül engedtek a kérésének. A holland így kiállt, majd megszerezte a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot, és még így is maradt 5 másodperc előnye Leclerc-rel szemben.

Max Verstappen előnye jelenleg 81 pont a csapattársa, Sergio Pérez előtt, míg a harmadik Fernando Alonso hátránya 98 pont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik